miercuri, 10 martie 2010

Stiati ca: Mamifere


1. Cangurul este un animal care nu poate merge cu spatele. El sare mai mult de 12 metri cu o viteza mai mare de 60 km/ora.

2. Zebra bea foarte multa apa, aproximativ 14 litri pe zi. Dungile a doua zebre nu au niciodata aceeasi aranjare. Acest lucru le ajuta sa scape de pradator. El nu poate urmari nici una cand amandoua alerga.

3. Singurul animal care nu poate sari este elefantul. El poate mirosi apa de la 4 km distanta, iar simtul vizual, care este slab dezvoltat, este compensat de cel audiviv si olfactiv.

4. Lana pentru confectionarea a 14 pulovere poate proveni de la o singura oaie.

5. Omul are acelasi numar de vertebre la nivelul gatului ca si girafa.

6. Mijlocul firului de par din blana ursului polar este gol, iar lumina este reflectata mai tare decat prin zapada sau gheata. Pielea acestuia este neagra.

7. Camila poate pierde jumatate din masa corpului, fara ca acest lucru sa aiba consecinte negative grave asupra organismului. Insa, daca se intampla acest lucru cu alte animale, multe dintre ele mor.

8. Cele mai mici primate, o specie de maimute, traiesc in Amazon si au dumensiunea unei jumatati de palma a unui barbat adult. Din pacate aceste animale sunt pe cale de disparitie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu