joi, 3 februarie 2011

Stiati ca.. Google

 Inceputurile google :
* Google a inceput ca un proiect de cercetare al lui Larry Page si al lui Sergey Brin, cand acestia aveau 24 si respectiv 23 de ani. Site-ul Google isi propune sa organizeze informatiile din toata lumea si sa le faca accesibile si folositoare. Primul birou al companiei a fost intr-un garaj, in Menlo Park, California. Primul angajat a fost Craig Silverstein, acum Director Tehnologie.

Traducere google :
*  Google primeste in 2007 peste 20 de milioane de cereri in fiecare zi, din toata lumea, inclusiv Antarctica si Vatican. Pagina de inceput apare in 116 limbi diferite, inclusiv in latina, urdu si yoruba. De fapt, Google are cea mai mare retea de traducatori din lume.

Muzeu google :
* Logo-urile care apar pe pagina de start in timpul unor zile si date marcante sau evenimente importante se numesc Google Doodle. Compania a creat si un muzeu online in care se gasesc toate logourile care au fost puse pana acum, cu anumite ocazii. Ele au fost create de Dennis Hwang, un artist de origine coreana stabilit in USA.

Motorul de cautare google :
* In anul 2007, ar dura 5.707 ani ca o persoana sa caute in toate cele 3 miliarde de pagini ale motorului de cautare Google. Software-ul Google o face in 0.5 secunde.

Google moon :
* Ati auzit de Google Earth, dar nu multi stiu ca exista un site numit Google Moon, care cartografiaza suprafata lunara si indica locul exact unde a aselenizat naveta Apollo.

Imagini din satelit :
* Firma Keyhole, care se ocupa cu achizitia de imagini din satelit, pe care Google a cumparat-o in Octombrie 2004, a fost fondata de CIA. Tehnologia acestei firme face posibila functionarea programului Google Earth, care reda rapid imagini preluate de satelit din toata lumea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu